072 8 200 200

Klantenservice (08:30 tot 17:00)

donderdag 05 april 2018 09:56

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Geschreven door Power Internet
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Algemene Verordening Gegevensbescherming Algemene Verordening Gegevensbescherming

De wet Algemene Verordening Gegevensbescherming, u heeft hier ongetwijfeld over gehoord of gelezen. Vanaf 25 mei 2018 zal deze AVG de wetgeving in de landen, aangesloten bij de Europese Unie, worden nageleefd door instanties. De wet, actief sinds mei 2016, heeft bijna twee jaar implementatie tijd erop zitten.

Bent u al voorbereid op deze belangrijke wijziging voor uw bedrijf? Helaas denken nog steeds veel bedrijven dat het niet van toepassing is op hun bedrijfsvoering. Heeft u een bedrijf en legt u gegevens vast waarmee u klanten zou kunnen identificeren? Dan verzamelt u persoonsgegevens en bent u verplicht de AVG na te leven!
Een ander voorbeeld van het verzamelen van persoonsgegevens is het traceren van het gedrag van uw bezoekers op de website. Heeft u analytische cookies op uw website? Dan houdt u persoonsgegevens bij. Een share button voor Facebook? U en Facebook verzamelen gegevens van uw bezoekers. U dient hierop in te spelen.
Wat houdt de AVG in?

Als bedrijf verzamelt u gegevens van uw klanten, of dit gaat om naam-, adres-, telefoongegevens of IP-adressen op een website. U bent, vanaf 25 mei, verplicht te melden wat u met deze gegevens doet, hoelang u deze bewaart en wat u doet als u gegevens verliest. Bovendien moet u uw klanten inzicht geven in de data die u verzamelt.

Er zijn veel regels die aangescherpt worden of veranderen. Het is belangrijk dat u gaat voldoen aan deze wetgeving omdat de boetes die opgelegd worden hoog zijn. Er zullen boetes uitgedeeld worden tot € 20.000.000 euro (twintig miljoen!) of 4% van uw wereldwijde omzet als dit boven de € 20.000.000 uit komt.
In een privacyverklaring op uw website geeft u aan klanten aan wat u bijhoudt en waarvoor u dit doet. U dient gegevens ook te verwijderen op het moment dat u deze gegevens niet meer gebruikt voor uw producten en diensten.

 

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Wijzigingen in uw bedrijfsvoering

Voldoet voor 25 mei 2018 een uitschrijf link onder uw nieuwsbrief, moet u nu expliciete toestemming hebben voor het versturen van een nieuwsbrief. Meldt een bezoeker van uw site zich aan voor een nieuwsbrief over het schilderen van landschappen? Dan mag u deze klant niet automatisch ook benaderen voor een nieuwsbrief over de beste methodes om een YouTube video op te nemen.

Daarnaast mag u ook geen gegevens meer gebruiken die niet nodig zijn voor het product en/of de dienst die u levert. Stel, u bent een schilder. Dan heeft u niets te maken met de geboortedatum van uw klant. Deze heeft u niet nodig voor het uitvoeren van uw werkzaamheden. Het noteren van naam, adres, woonplaats en telefoonnummer is dan geen probleem. Ook kunt u de bankgegevens van een klant noteren.

U moet aangeven wat u doet met de gegevens. Het is belangrijk dat klanten weten wat u doet met gegevens die zij aan u geven. Klanten willen weten waarom en hoelang u de gegevens bewaart. Dit kunt u doen in een privacy verklaring op uw website.

Zorg ervoor dat u tijd besteedt aan deze wetswijzigingen

Neem de tijd om u zelf in te lezen, om advies in te winnen. Het toepassen van de AVG op uw bedrijf neemt meer tijd in beslag en is niet in een avond te regelen. Zorg ervoor dat u zich goed voorbereidt en dat u de wetgeving naleeft!
Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Schroom niet en stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Wij proberen uw vragen zo snel mogelijk op te pakken en te beantwoorden.

Gelezen: 2075 keer Laatst aangepast op vrijdag 06 april 2018 09:09

Gerelateerde items (op tag)